събота, 11 декември 2010 г.

Панаир на Книгата НДК 11.12.2010


Няма нужда да обяснявам, че с колкото пари отида там, толкова ще изхарча. Е, влязох с 30 и излязох без една стотинка. Нарочно се ограничих, идат празници все пак и не е добре човек да мисли само за себе си. Книжка-подарък вече купих една, но от друго място. Останалите подаръци също вече са планувани. С какво се прибрах удома:
"Туп" - Т. Пратчет (почти прочетена)
"Народна Топка" - Михаел Вивег
"Врагът" - Еманюел Карер
"Роман с кокаин" - М. Агеев (дълго време критиците са смятали Набоков за автор на тази книга)
"Братя Карамазови" - Ф. Достоевски и "Отбой в полунощ" - У. Уортън

Последните две съм чела, но не бяха мои. И тъй като са от книгите, които ще бъдат препрочитани реших, че сега е моментът да си ги набавя. Всички книги са купени с отстъпка от коричната цена. "Колибри" имаха страхотна разпродажба на хубави, поне според мен, книги. Всъщност, "Колибри" нямат слабо издание. Колко ли пъти до момента съм споменала думата "книга" ... :-)

Успях да посетя щандовете на почти всички любими издателства. А до някои умишлено не стигнах (липса на пари, не друго). За голямо съжаление така и не успях да открия щанда на "Лик",въпреки че Светла придвидливо ме беше снабдила с инструкции, с този на "Вузев" се озорихме доста (незаслужено миниатюрен е!!!), въпреки че организаторите бяха сложили на всеки от трите етажа пана с имената на издателствата и номерата на щандовете ...

Догодина пак. И дано с повече пари!